Крадецът, който скочи от 3 етаж на кооперация в София, бягал заради кражба 09.10 | 21:59

Мъжът е със счупен крак

От Цанка Донкова

Мъжът, който скочи от 3 етаж на кооперация в София, бягал заради кражба, съобщава в. "24 часа". 35-годишният мъж си счупи крака след скок от третия етаж на къща в столичния кв. "Редута”, на която преди това се хвърлил от съседен блок.

Крадецът, обявен за национално издирване, и аверът му - на 34 г., се промъкнали в 6-етажен блок на ул. "Детелин войвода”. Там опитали да оберат мезонет на последния етаж, но живеещ в сградата ги видял и извикал ченгетата.

Апашите се подплашили и през капандура се качили на покрива на блока. Единият се скрил на балкон, след което се предал на полицията. Другият обаче скочил върху съседната къща. От покрива ѝ се промъкнал в таванското помещение.

"Дойдоха полицаи да ни питат дали крием някого - разказа 70-годишният Иван Петров, един от живеещите в къщата. - Отворих им тавана и видяха, че няма никого.”

Ченгетата обаче отишли и при съседката на дядото и повторили упражнението. Още с отварянето на вратата крадецът се затичал към прозореца и се хвърлил от третия етаж. По време на полета счупил клоните на растяща в двора слива и паднал на мека пръст.

"Имал е късмет, че е бил дебело облечен и че земята беше мокра. Това е омекотило удара”, разказа дядо Иван. Той сподели, че крадецът охкал и пъшкал, но нямало кръв.

Апашите се опитали да оберат дома на 24-годишната Габриела Лалева. Момичето смята, че крадците предварително набелязали нейното жилище. В последните дни се звъняло на вратата на дома ѝ, а всичките ѝ приятели знаели, че по това време спи след нощна смяна.

"Нищо не ми е откраднато заради бързата поява на полицията. Съсед ги извикал, защото са му се сторили подозрителни. Оглеждали блока и ходели на пръсти, затова се обадил в районното”, каза младата жена.

Водещи

Най-четени