Крадци посегнаха на вещи на покойния митрополит Кирил 11.09 | 12:22

Районната прокуратура разследват случая

От Христина Рафаилова

За някои български граждани няма свети неща и дори нечия трагична смърт не може да ги спре да извършат престъпление. 

Поредното доказателство за това стана кражба от покоите на починалия юли месец варненски митрополит Кирил. От там в двудневния период между смъртта на отеца и погребението му са изчезнали редица скъпоценни вещи. Това твърди "Топ новини", позовавайки се на анонимни източници.  

Според изданието по случая е образувано наказателно производство от Варненската районна прокуратура. От там не се отрекли за случая.

Обирджиите са посегнали на ръчно изработени нагръдни отличия, които Кирил получил като дар от други епаршии.  Сред тях са  енголпиета, панагии, нагръдни кръстове, икони. 

Според анонимните източници кражбата е дело на повече от един човек. 

В помещенията, обитавани приживе от митрополита,  са били посетени след кончината му от  отец Иван и отец Цветан. Иван обаче отрича да е извършено подобно престъпление. 

Медията информира, че след смъртта на владиката в прокуратурата е внесена жалба от членове на Епархийския съвет и брата на Кирил. В нея те алармират за учудващото кратките срокове, в които е бил положен в земята митрополитът. В текста й обаче се посочва, че бившата деловодителка на митрополията Тони Добрева е била  в покоите на Кирил, без да има разрешение за това. 

Водещи

Най-четени