Край на блокадите, но само за днес 04.11 | 20:42

Движението по централните улици в София и големите градове е възстановено след полицейските протести

От iNews.bg

Полицейските блокади приключиха поне за тази вечер, когато за втори път недоволстващите служители на реда блокираха централните улици и важни пътни артерии в София и големите градове.

В София вече е възстановено движението по "Орлов мост", който остана блокиран за повече от час. Протестиращи в центъра на София все още има, но те не пречат на преминаващите коли и са се оттеглили на тротоарите.

В Пловдив блокадата на централните булеварди също бе вдигната. Там в акцията участваха над 1000 униформени. Протестът завърши пред сградата на ОД на МВР. Полицаите обаче са твърдо решени да протестират и утре. Такива намерения имат и униформени от Бургас и Враца.

Във Враца служители от сектор "Сигурност"блокираха за втора вечер главен път Е 79. Протестът на служителите от Областна дирекция на МВР по призива на синдикатите се подкрепя от служителите във Врачанския затвор, Съдебна охрана и Следствения арест във Враца.

Подкрепа изразиха и военнослужещите от Военното поделение във Враца.

Над 200 полицаи протестираха в Русе, където затвориха за кратко кръгово кръстовище в центъра на града.

Служителите на МВР Бургас пък спряха трафика по улица "Христо Ботев" и предизвикаха задръствания.

Десетки служители на реда решиха да протестират и пред сградата на МВР Велико Велико Търново. По рано през деня десетки великотърновски служители на МВР протестираха на главен път София - Варна в района на село Добри дял.

Водещи

Най-четени