Край на окупацията в ЦИК (СНИМКИ) 25.09 | 13:44

17-те симпатизанти на БНС напуснаха сградата

От Теодора Кокаланова

Приключи окупацията на сградата на Народното събрание, където се помещава ЦИК. Мъжете, които прекараха нощта вътре, са напуснали сградата в 12:00 часа.  

Пред сградата ги очакваха други 20 симпатизанти на БНС, които ги посрещнаха с овации и ръкопляскане, предаде агенция "Фокус". За спазването на реда на площада пред сградата на Народното събрание бяха разположени полицейски патрули.

"Позицията на ЦИК е, че осъждаме подобен акт, който е безпрецедентен", заяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. По думите й по този начин не може да се стреми да се осъществи контакт с държавна институция, в случая ЦИК.

Нейкова подчерта, че ЦИК няма да допусне подобно поведение да попречи на нейната работа, която е свързана с организацията на изборите на 5 октомври.

След като привърженици на Боян Расате излязоха от сградата, той заяви, че няма да води никакви разговори с представители на ЦИК.

Той отбеляза, че не се изплашил и никога не се е страхувал да отстоява позициите, а той и неговите хора напускат сградата, защото не виждат повече смисъл да стоят в нея.

Мъжете бяха локализирани от Националната служба за охрана в една от стаите. Поводът за тяхното недоволство бе решение на ЦИК за забрана на клип на БНС – НД. 

Водещи

Най-четени