Край на сагата с делото „Килърите“* 27.02 | 14:45

Съдът даде три присъди "доживотен затвор" по мега делото

От Мая Александрова

Състав на Варненския апелативен съд с председател Илия Пачолов днес произнесе три присъди "доживотен затвор" при специален режим в затвор от закрит тип по делото "Килърите". Те са за Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев.

Присъдата на Янко Попов бе намалена от 17 на 15 години "лишаване от свобода", а на Райчо Стойнев - от 15 на 7 години. Апелативният съд не промени присъдата на Петър Атмаджов, която е 4 години "лишаване от свобода".

Срещу подсъдимите по делото "Килърите" са повдигнати обвинения за убийства, изнудвания, палежи.

Първоинстанционният съд по процеса - Шуменският окръжен съд, бе наложил присъди "доживотен затвор без право на замяна" на Стоянов, Костов и Вълев, a Попов беше с присъда "17 години затвор", Стойнев - с 15 години, а Атмаджов - с 4 години "лишаване от свобода".

Присъдите на Варненския апелативен съд подлежат на контрол пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

При извеждането му от съдебната зала днес Вълев каза, че не е очаквал отново да получи доживотна присъда. Той допълни, че все още вярва в правосъдието.

Стоянов лаконично каза, че не счита, че има доживотна присъда, тъй като все още не се е произнесъл
Върховният съд.

Адвокати на подсъдимите коментираха, че ще обжалват решението на Варненския апелативен съд, след като се запознаят с мотивите му за произнесените присъди, предаде БТА.

* Информацията е актуализирана в 15.35 часа.

Най-четени