Кралска визита блокира улиците на София 07.04 | 09:31

Херцогът на Кент пристига на тридневна визита у нас

От Мая Александрова

Кралска визита ще блокира движението в София. Негово кралско височество Принц Едуард идва на посещение в България. Поводът е отбелязване на 100-годишнината от началото на Първата световна война. Херцогът на Кент ще остане в България три дни.

Преди по-малко от година най-малкият син на Кралица Елизабет и съпругата му Софи отново бяха у нас. Тогава кралското семейство се интересуваше от децата, затворени в институции. Този път Принц Едуард ще положи венец пред Паметника на Незнайния войн и ще отдаде почит към загиналите в Първата световна война.

В трите дни на посещението софиянци ще усетят известни неудобства. Днес през целия ден се забранява паркирането на ул. "Оборище". Вечерта, по време на официалната церемония, се спира и движението пред Паметника на Незнайния воин. Засегнати ще бъдат още бул. "Васил Левски" и площадът пред президенството.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 13.00 часа до приключване на мероприятието на 7 април на ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и ул. "11-ти август", като се закрива базарът за художествени произведения.

Забранява се и престоят и паркирането от 08.00 часа до приключване на мероприятието на 8 април на бул. "Васил Левски" между ул. "6 септември" и ул. "Данте", както и от 08.00 часа до приключване на мероприятието на паркинга пред Националния исторически музей.

Престоят и паркирането са забранени от 08.00 часа до приключване на мероприятието на 8 април и на площада пред Боянската църква.

От 17.00 до 18.00 часа на 7 април се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства на ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и ул. "11 август".

Водещи

Най-четени