Кралски семейства уважиха панихидата в памет на българския княз Кардам Търновски 09.06 | 10:50

Службата събра много благородници в мадридския манастир „Св. Хиронимо“

От Филипа Тодева

В църквата на някогашния мадридски манастир "Св.Херонимо", в центъра на Мадрид, бе отслужена панихида в памет на българския Княз Кардам. Храмът е известен също като Лос Херонимос и понастоящем представлява част от столичната архитектурна забележителност, включваща музея Прадо.

Заупокойната панихида бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Митрополит на Западно- и Средоевропейската епархия на Българската православна църква Антоний.

Всички членове на българското царско семейство и синовете на княза – Борис и Бертран приемаха съболезнования от гостите, сред които бяха кралското семейство на Испания - крал Фелипе IV и съпругата му Летисия, както и крал Хуан-Карлос и кралица София.

Най-големият син на Симеон Сакскобургготски почина на 7 април. Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г. от която не успя да се възстанови.

До леглото на княза в последните мигове бяха неговите родители Цар Симеон II и Царица Маргарита, неговата съпруга Княгиня Мириям, Княз Константин Видински и Княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Водещи