Красимир Янков: Резултатите ни са вследствие на слабостта на БСП, не на силата на ГЕРБ 27.05 | 09:16

Управляващите вървят надолу, смята той

От iNews

Резултатите от тези избори са вследствие на слабостта на БСП, не на силата на ГЕРБ. Те вървят надолу. Това каза Красимир Янков от БСП в ефира на БТВ.

Той добави, че тепърва предстои да се направи анализ и да се предприемат конкретни действия за отстраняване на слабостите.

"Има места, където БСП е първа политическа сила", обобщи Янков. "Загубата на тези избори се дължи и на липсата на доверие и бягането от дебата за бъдещето на Европа. Ръководството на БСП структурира послания, които са извън проблематиката на Европа. Ще се разгледа и възможността за поемане на отговорност", коментира той.

По думите му, една от грешките, които се констатира, е излизането на БСП от парламента. "Надявам се, че тя ще бъде поправена". По думите му, тактиката с бягане от политически дебат, не е била успешна.

"На Сергей Станишев дължим дебата за бъдещето на Европа. Затова той получава персонална подкрепа. Ние не успяхме да мотивираме твърдото си ядро. То обаче не е разделено. Разделителни линии бяха сложени от ръководството на БСП. Корнелия Нинова предложи членовете в листата. Кампанията и резултатът от това което постигнахме, се дължи и на тези персонални предложения", заяви Красимир Янков.

"БСП не може да бъде обвинявана за загубата. Структурите следваха указанията на ръководството", каза още той.

Водещи