Красимира Медарова става служебен министър за организация на изборния процес 08.08 | 19:02

Тя в момента е съдия в Софийския апелативен съд

От iNews.bg

Президентът Росен Плевнелиев издаде указ, с който назначава Красимира Медарова за служебен министър за организация на изборния процес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Красимира Медарова е подала молба до Висшия съдебен съвет да бъде освободена от заеманата от нея длъжност поради възникване на несъвместимост и, за да поеме новата си функция. Висшият съдебен съвет е насрочил заседанието си за понеделник.

Красимира Медарова в момента е съдия в Софийския апелативен съд. Преди това беше председател на ЦИК.

Името й нашумя именно докато оглавяваше Централната избирателна комисия при президентските избори през 2011 г. Тогава Росен Плевнелиев спечели, но не много убедително и след множество скандали.

Сутринта след първия тур тогавашните депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов бяха засечени в зала "Универсиада", където се носят бюлетините от всички избирателни секции в София. Иванов беше засечен да влачи чувал с бюлетини. По-късно от управляващата партия признаха, че техните депутати наистина са били в ОИК. В официално съобщение обаче заявиха, че двамата депутати са били на мястото "не в качеството си на народни представители, а като районни координатори на ГЕРБ".

ЦИК се самосезира, но комисията не можа да вземе решение по въпроса, заради липсващото мнозинство от 2/3.

Тогава Красимира Медарова обясни, че не е успяла да участва в гласуването в ЦИК по въпроса с двамата депутати.

Водещи

Най-четени