Кризи през зимата в Стара Загора – вдигането на тежки камиони може да е проблем 24.11 | 11:14

Областта няма достатъчно мощен кран

От Ивайло Ачев

Осигуряването на 40-тонен кран за отстраняване от пътя на катастрофирали тежкотонажни камиони се явява проблем за област Стара Загора. Това стана ясно след среща за уточняване на координацията между различните институции при кризисни ситуации в областта, съобщава пресцентърът на областната администрация.

Осигуряването на крана е въпрос, който не е уреден в нормативната уредба. По принцип Агенция "Пътна инфраструктура" е собственик на пътя и при нужда осигуряването и заплащането на тази услуга се извършва чрез нея, коментираха специалистите.

При усложняване на зимната обстановка по Републиканската пътна мрежа ръководството на Областно пътно управление (ОПУ) – Стара  Загора, чрез оперативния център към Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението (ОУ ПБЗН), ще си взаимодейства с частите на армията, които са отговорни за реакция при бедствени ситуации. Основна задача ще е осигуряване на специализирана техника (роторни снегорини) за своевременно овладяване при усложнена зимна обстановка на пътната мрежа.

Водещи

Най-четени