Кристиан Вигенин е със счупена ръка 25.01 | 17:30

Външният министър е настанен в правителствена болница

От Кремена Бедерева

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин е със счупена ръка. Това стана ясно от самия него. Той трябваше да гостува в студиото на bTV, за да участва в предаването "120 минути".

Вигенин се включи по телефона и каза, че е със счупена ръка и е настанен в правителствена болница. По думите му зимата го била изненадала.

Министърът каза още, че му предстои преглед при лекар, както и снимка - след което се очаква ръката му да бъде гипсирана.

Позицията на страната ни спрямо Сирия по времето на Николай Младенов, отне възможността на България да има ключова роля в разрешаването на кризата. Благодарение на политиката на предишното правителство държавата ни се превърна само в изпълнител. Така коментира дипломат номер 1 неочакваното посещение на депутата от левицата Страхил Ангелов  в размирната държава.

Вигенин остро осъди визитата, тъй като тя създавала впечатлението, че страната ни, правителството и партиите, които го подкрепят, са променили позицията си спрямо Сирия. 

Според него посещението на народния представител е хвърлило допълнителна сянка върху ролята на страната ни точно преди конференцията в Женева за разрешаване на сирийския въпрос.

Министърът коментира и алтернативната листа за евровота на движение АБВ на президента Георги Първанов. 

Според него е неудачно решение да се разделят гласовете на левите избиратели в толкова важен момент. Дипломат номер 1 разкритикува тези действия, тъй като с обединени сили социалистите у нас можели да доведат  до съкрушителна победа  не само на БСП, но и на европейската левица. 

Водещи

Най-четени