Кристиан убил Милен Цветков след коктейл наречен китайска дрога 11.05 | 11:30

Младият мъж ще отговаря пред съда освен за причиняването на смъртта на Милен Цветков и за притежание на високорисков наркотик, става ясно от обвинението

От iNews.bg

Шофьорът-камикадзе Кристиан Николов, който навръх Великден уби журналиста Милен Цветков при катастрофа на светофара до мол "Парадайз", е бил под въздействието на висорисков наркотик, известен като китайски кокаин. Това са последните данни, с които разполагат от разследването. Четирите вида дрога всъщност са били смесени в дозата, която е погълнал 22-годишният наркоман, пише "Монитор".

Младият мъж ще отговаря пред съда освен за причиняването на смъртта на Милен Цветков и за притежание на високорисков наркотик, става ясно от обвинението.

Експертиза по делото сочи, че коктейлът от кокаин, амфетамин, бромазепам и марихуана е погълнат няколко часа преди инцидента.

Това е и причината Николов да е обвинен в умишленото убийство на Цветков, тъй като напълно съзнателно се е качил да кара луксозния си джип "Ауди Q7", предоставен от майка му. Вещите лица са категорични, че Николов е бил напълно адекватен, когато е взел ключовете на водещото се на фирмата на майка му Десислава Пешева возило. Съзнавал е, че рискува живота и здравето на себе си и хората с него, както и на случайни хора. Въпреки това взема приятелката си Симона Цанкова и Георги Иванов, качва ги в джипа и започват да обикалят празните софийски улици на Великден.

Кристиан Николов е помел спрелия автомобил на Милен Цветков на светофара просто защото действително не го е виждал. Той е бил в състояние близко до заспиването.

Бромазепамът е на основата на лексотана, действа му приспивателно, от амфетамина пък му се смесват цветовете и не може да различи светофара дали свети зелено или червено.

Отделно колата на Цветков е с черен цвят, който се слива с околността и е трудно различим за човек в такова неадекватно състояние, категорични са експертите. Към момента Кристиан е в ареста. На приятелите му Симона и Георги прокуратурата определи гаранции от по 10 000 лева, защото отказаха да съдействат на разследването.

Симона успя да се измъкне без никаква мярка, тъй като адвокатът й обясни в съда, че е във фактическо съжителство с обвиняемия Николов. Георги Иванов обаче не успя, тъй като адвокатът му бе просрочил датата за обжалване и съдът отказа да я разгледа. Майката на дрогирания убиец Десислава Пешева също е под гаранция от 100 000 лева. Тя освен че е съдружничка с подсъдимия алкохолен бос Миню Стайков, намери средства за скъпия адвокат на банкера беглец Цветан Василев – Константин Симеонов. Дори и той обаче не успя да й намали гаранцията.

Водещи

Най-четени