Кръгло сираче с ДЦП има нужда от средства за лечение 16.12 | 12:39

Сумата от 6500 евро е непосилна за баба му, която се грижи за него

От iNews.bg

14-годишно дете се нуждае от помощ. Момченцето е сираче с детска церебрална парализа. Сумата, необходима за лечението му, е 6 500 евро. Тя обаче непосилна за баба му, която се грижи за него след смъртта на родителите му. Средствата започват да се събират още в четвъртък вечер на благотворителна изложба, чийто главен герой е самия Любчо, предаде Нова ТВ. Той казва, че не иска нищо от Дядо Коледа, защото си има всичко.

Родителите си загубил веднага, след като се появил на бял свят. Животът му започва преждевременно. Майка му – тогава бременна с него в осмия месец, заедно с баща му, излизат на разходка. Пиян шофьор връхлита върху тях на тротоара и буквално ги премазва.

"Поради липсата на кислород, скъсана плацента, скъсана пъпна връв, детето е с детска церебрална парализа. Невенчето е починала, не знам дори дали е разбрала, че е станала майка”, разказва бабата Саня Христова. Любчо оживял. А баба му станала неговото "всичко".

Зад гърба си момчето има вече две ортопедични операции в чужбина. И за двете помогнали много познати и още повече непознати. През юни му предстои серия от рехабилитации в Словакия, за която Любчо и баба му отново имат нужда от помощ.

Красимира Василева - юрист по професия и фотограф по сърце, в продължение на няколко месеца, влиза в ежедневието на Любчо. За да го снима.

Благотворителната изложба, която показва живота на Любчо, може да бъде посетена тази вечер в Централния военен клуб.

Ако искате и вие да помогнете на Любчо, можете да преведете средства по следната банкова сметка:

RAIFFEISEN BANK

IBAN: BG25RZBB91551000646190

BIC: RZBBBGSF

Lybomir Ivajlov Elenkov

Най-четени