Кунева: Работата на Съвета по европейските въпроси трябва да е видима 10.11 | 18:33

Българските граждани трябва да знаят какви позиции защитава България в Брюксел, смята тя

От Цанка Донкова

Работата на Съвета по европейските въпроси трябва да е видима за обществото, за да знаят българските граждани какви позиции защитава България в Брюксел.

Това смята вицепремиерът по координация на европейските политики Меглена Кунева. Тя посочи, че очаква Съветът да запази и усили централната си роля като създател и координатор на европейските политики между различните министерства.

"Това е един проевропейски кабинет. Всички министри имат съзнанието, че няма да има свежи инвестиции, ако няма еврофондове и че трябва да оставим в нашите европейски партньори разбирането, че знаем какво работим и какво искаме да постигнем. Ще работя активно с всички министерства за постигането на целите", посочи още вицепремиерът.

Кунева коментира, че за България е добре, че новото проевропейско правителство започва работа почти едно и също време с новия състав на Европейската комисия, като даде за пример първия съвет по Общи въпроси на ЕС на 19 ноември 2014г. е и първият за новата Комисия. "Това е шанс за свеж старт", коментира тя.

Водещи