Кунева ще има нов заместник, известен кадър на БАН 15.04 | 16:10

Премиерът Бойко Борисов назначи експерт във финансовата математика за зам-министър

От iNews.bg

Със заповед на премиера Бойко Борисов за заместник-министър на образованието и науката е назначен проф. Иван Димов. Той ще бъде на мястото на подалия оставка проф. Николай Денков, който беше освободен от длъжността по негова молба, в която посочва като мотив съществени различия с приоритетите и стила на работа на министъра на образованието Меглена Кунева.

Проф. Димов притежава научна степен "доктор на техническите науки” и е специалист в създаването на математически модели в областта на екологията и финансовата математика.

В момента е председател на Научния съвет на Института по информационни и комуникационни технологии към БАН.

Институтът по информационни и комуникационни технологии (ИИКТ) участва активно както в научните национални програми, така и в международните програми на Европейската комисия TEMPUS, COPERNICUS, FP5, FP6, FP7, Horizon 2020, програмите на НАТО, на фондация "Фолксваген", на националната научна фондация на САЩ, на Швейцарския научен фонд и много други.

Сътрудничи с редица научни институции от Европейския Съюз, и с университети и научни звена от Германия, Англия, Франция, Финландия, Гърция, Швейцария, Русия, САЩ, Украйна, Япония и др.

Водещи

Най-четени