Куриоз! Болнично отделение затвори заради болни лекари 29.09 | 15:59

Лекарите са в болничен и няма кои да се грижи за болните

От Цанка Донкова

Болниците са местата, в които "тичаме" когато се почувстваме болни с идеята, че лекарите там ще ни избавят от болежките ни. Какво се случва обаче, ако и лекарите се из поболеят? Именно в такава ситуация са поставени жителите на Благоевградско.

Инфекциозно отделение на болница затвори врати и временно няма да приема пациенти, тъй като трите лекарки, които имат специалност "инфекционист" са излезли в болнични, съобщава регионалният сайт Struma.bg.

"В отделението има още няколко медици, но те са без специалност и нямат право да приемат пациенти. Поне до 10 октомври отделението ще е затворено", съобщиха от ръководството на здравното заведение.

В последната седмица една по една болнични листове са представили инфекционистките д-р Елена Лазарова и Виолета Лилянова, както и завеждащата отделение д-р Людмила Гайдарска.

Настанените пациенти в отделението вече били изписани, а новите, които трябва да се хоспитализират, се пренасочват към други болнични заведения, допълниха от ръководството. Останалият персонал - медицински сестри, санитари и др. служители в инфекциозно отделение са пуснати в отпуск.

Директорът на болницата д-р Владимир Пандев, който е в отпуск, защото е втори номер в листата на БСП за изборите, каза, че веднага щом се върне на работа след 5 октомври ще поиска проверка на болничните листове.

Водещи

Най-четени