Кутев: Очевидно е, че ние в момента с ДПС не можем да работим в този вид 02.07 | 11:16

Трудно се постига консенсус с човек, който периодично къса споразумения, каза депутатът

От iNews.bg

"Важните за нас законопроекти са обсъждани и голяма част от тях и в момента са в дневния ред на НС". Това заяви в парламента депутатът от ПГ на "Коалиция за България" Антон Кутев.

Според него НС трудно работи, защото трябва консенсус между БСП и ГЕРБ.

"Очевидно този консенсус се постига трудно с човек, който периодично къса споразумения, когато влезе законопроект, който не му харесва", категоричен е депутатът.

Кутев заяви, че не се чувства виновен за банковата паника, разразила се през последните няколко дни.

"Вероятно аз мога да бъда последния човек, който може да бъде виновен. В края на краищата, ако трябва да поема отговорността заедно с Борисов и Петков, тъй като те имаха бая по-сериозни изказвания от моите и ако аз ще трябва да съм отговорен за това, мога да поема отговорност", каза депутатът.

Помолен да коментира заявената от ДПС теза, че може да няма достатъчно политическа воля за преодоляване на президентското вето, наложено вчера и дали е имало разговори с тях, Кутев отговори, че преговорите се водят от ръководството на групата и на председателки съвет, на които той не е член.

"Най-вероятно е имало такива разговори, но какво са се разбрали, аз не мога да кажа", допълни той.

На въпрос дали има разграничаване на позициите между БСП и ДПС, народният представител заяви, че такова очевидно има.

"Няма никакво съмнение, че това, което се случва в последните дни, е видимо разграничаване на позициите и това е част от процеса в държавата. Очевидно е, че ние в момента с ДПС не можем да работим в този вид, в който сме", заключи Антон Кутев.

Водещи

Най-четени