Кутев: Станишев трябва да остане начело на БСП 14.06 | 12:40

БСП беше поставена в ситуация, при която друга партия нямаше да издържи, отсече той

От Теодора Кокаланова

Депутатът от БСП Антон Кутев отбеляза, че лидерът Сергей Станишев трябва да остане начело на червените. "В противен случай има риск партията да се разпадне. Един от митовете, които вървят около БСП е, че партията не може да изчезне. Аз твърдя, че може", посочи Кутев.

По думите му БСП е била поставена в ситуация, при която друга партия нямаше да издържи 11 месеца на власт. Според него причините за слабия изборен резултат на левицата на евровота са протестите и отливът на гласове от БСП към АБВ.

"Не разбирам логиката на ГЕРБ в момента. Те искаха избори - защо да не бъдат проведени през юли? Това е напълно възможно с малки законови промени и с политическо съгласие", коментира социалистът.

По думите му основната причина, поради която вотът трябва да бъде проведен възможно най-скоро е, че в момента администрацията не работи, предаде БНТ.

Кутев заяви, че на изборите БСП трябва да постигне такъв резултат, че да бъде незаобиколим фактор на политическата сцена у нас. Той добави, че позицията на червените за Консултативния съвет за национална сигурност ще стане ясна в понеделник, когато има заседание на ръководството на партията.

 

 

Водещи

Най-четени