Кутев към ГЕРБ: Вместо оставката на Сидеров искайте тази на Цветанов 13.12 | 13:37

Снимките на изявите на Борисов били доста по-скандални от тези на атакиста

От Ивелина Георгиева

Вместо да искат оставката на шефа на антикорупционната комисия Волен Сидеров, герберите да настояват за тази на своя зам.-лидер Цветан Цветанов. 

Така коментира атаката към националиста червеният депутат Антон Кутев. Причината бившите управляващи да искат напускането на националиста стана пътуването му до Куба, докато се водеха дебати за Бюджет 2014.

Според него снимките на Сидеров от островната държава не могат да се сравнят по скандалност с тези на експремиера Бойко Борисов. 

"Аз не съм убеден, че ако вземем всичките шоу програми на Борисов през годините, материалът няма да е доста по-компрометиращ. Ако някой свали снимките на Бойко Борисов, там ще излязат футболни мачове по време на работа и тенис турнирчета по никое време. Моля колегите да бъдат самокритични." 

Според социалиста, когато искаш оставката на някого, е хубаво първо да погледнеш в своята градина.

"Мисля, че има немалко основания за това", каза Кутев и припомни, че Христо Бисеров се е оттеглил за доста по-малки съмнения.

"Аз не мога да давам оценка на Волен Сидеров. Твърдя обаче, че когато мерим, трябва да мерим с един аршин", коментира той.

По думите му не е възможно от БСП да са харчели незаконно част от партийната субсидия. Той уточни, че направената проверка е показала съвършено ясно, че не може да има подобни съмнения. 

"Ако някоя партия има други доходи и други разходи, това е друг въпрос", смята народният представител.

Социалистът няма нищо против да се измисли и друг начин за контрол на харчовете. 

Водещи

Най-четени