Кутев отсече: Кирил Добрев и Георги Кадиев се опитват да ударят своите 21.10 | 09:36

По думите му по този начин се топи ръководството и партията потъва

От Теодора Кокаланова

Неприятно е, че някои в БСП удрят своите, за да станат звезди. А трябва да удрят ГЕРБ. Това заяви в студиото на bTV ексдепутатът от БСП Антон Кутев.

Той визираше съпартийците си Кирил Добрев и Георги Кадиев, които станаха известни с яростните си критики по адрес на левицата. "Очаквам сега към атаката да се включи и Страхил Ангелов", заяви Кутев, който не влезе в новия парламент.

По думите му в партията има хора, които не са разбрали, че колкото повече топят ръководството, толкова повече потъва партията. Очаква се днес на пресконференция на "Позитано 20" Изпълнителното бюро на БСП да реши дали отново да преговаря с ГЕРБ и в каква насока ще са насочени преговорите.

"Смятам, че не трябва да се включваме в управлението. Те направиха ужасни грешки, които ни струват много. Държавата е в такова положение, че всеки трябва да прави компромиси. ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата. Нека я носят, а не да прехвърлят тежестта на БСП", каза още Антон Кутев.

От своя страна преди дни Кирил Добрев заяви, че ще промени БСП и ще я остави на следващото поколение. "Тричленката" в ръководството на БСП (Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Катя Николова) пък от години решавала кой ще прогресира и кой ще бъде смачкан в партийните редици. Със снимки от последните конгреси на левицата Добрев илюстрира липсата на промяна в лицата на трибуната – докато родените в годината на първия кадър вече сами са станали гласоподаватели.

Според депутата така едно и също ръководство е смачкало второ поколение в БСП от 10 ноември 1989 г. насам. Той припомни, че на "Позитано" в момента властват тези, които са се преборили с бившите "партийци” и вероятно окопаването се дължи именно на спомена за това как сегашните ръководители в червено са стигнали до позициите си. 

Пиар експертът Нидал Алгафари също изригна срещу Димитър Дъбов. Алгафари го обвини, че той е човекът, който дърпа конците в БСП. "Всеки в партията по един или друг начин е зависим от него. Той е човекът, който избира председателя на партията. Той избра и Михаил Миков", каза той. 

Водещи

Най-четени