Кученца и бронежилетка за рождения ден на Найденов 14.12 | 12:19

Мирослав Найденов днес навършва 44 години

От Ивелина Георгиева

Богдан и Боная бяха голямата изненада за рождения ден на земеделския министър Мирослав Найденов, който днес навършва 44 години. Двете кученца са брат и сестра и са на месец и половина.

Те са българско овчарско куче – най-големият пазител на стадата. Имената са им символично свързани със земеделския сектор. Богдан е името на най-високия връх на Средна гора, а Боная – на най-голямата местност за пашуване на добитък.

Найденов получи още бронежилетка заради ловджийското си хоби. "Трябва да ходя с нея в парламентарен контрол", възкликна земеделският министър.

Кученцата и бронежилетката бяха подарени на Найденов от животновъди, които го поздравиха за това, че е изпълнил обещанията си към тях за изплащане на средствата за сектора.

От своя страна Мирослав Найденов почерпи с торта, като посрещна гостите си в зимната градина на МЗХ с голям коктейл. Тортата за рождения му ден бе във формата на крава, като отчупи рогчето символично, за да пробива пътя на земеделието в България.

Той почерпи гостите си и с печено агне.

Найденов уточни, че Фонд "Земеделие" е разписал 37 млн. лв., които ще отидат за животновъдите. До момента те са получили общото 127 млн. лв. В началото на следващата година – през януари 2013 г., животновъдите ще получат още 27 млн. лв. и така общо средствата за сектора ще станат 154 млн. лв.

В рамките на 2012 г. Това, което бяхме планирали за подпомагане на сектора ще бъде завършено успешно, увери директорът на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов.

Найденов увери, че средствата за животновъдите през следващата година ще бъде повече, отколкото бяха през тази година.


Водещи

Най-четени