Къде ще има ремонти в София през следващите месеци? 15.06 | 09:45

Все още не ясно кога движението по бул. "България" ще бъде реорганизирано

От iNews.bg

Ремонтите в София продължават и през лятото. Най-натовареният булевард, който ще бъде поетапно затварян за движение, е бул. "България". Ремонти ще има и на булевардите "Монтевидео", "Житница" и "Александър Малинов". В същото време вече приключват всички ремонти в централната градска част.

В момента усилено се работи по ул. "Каменоделска", като от понеделник движението там ще е изцяло спряно. Улицата се очаква да е готова до края на август. До края на юли, след повече от година ремонти, ще е готова и ул. "Иван Вазов".

Все още не ясно кога движението по бул. "България" ще бъде реорганизирано, заради предстоящото преасфалтиране.

Нов асфалт по булеварда ще има от кръстовището с бул. "Черни връх" до това с бул. "Иван Гешов", където вече беше преасфалтирано миналото лято.

Това лято ще започне и реконструкцията на бул. "Александър Малинов" в Младост. Той не е ремонтиран основно, откакто е построен през 1986 г.

Друг тунел, който от години чака да бъде рахабилитиран, е този при НДК. Най-вероятно ремонтът там няма да започне това лято, но за него вече има идеен проект.

Дончо Барбавлов, заместник-кмет по транспорта: Предстои проектът да бъде одобрен, след което ще бъде стартирана процедура за инженеринг, най-вероятно ще успеем за следващата година да започнем и там дейностите.

За ремонт е и бул. "Джеймс Баучер". Заради усиленото строителство през последните години в района, настилката е на вълни и дупки.

Дончо Барбавлов, заместник-кмет по транспорта: Надявам се колкото може по-скоро да го направим, този булевард всяка година сме го обсъждали, когато сме готвили капиталовата програма, засега не е включен, защото има и много други приоритетни места, но той все пак е важен булевард.

За това лято са планирани и ремонти на тротоари, както в центъра, така и в кварталите. В момента се работи по бул. "Евлоги Георгиев", улиците "Паренсов", "Юри Венелин" и "Черковна".

Водещи

Най-четени