Кървава свада! Венци Чигагото нападна лекар заради ваксина и последвала смърт ВИДЕО 18.01 | 09:45

Известният бивш затворник и настоят политик Венци Чикагото атакува лекаря в русенското Ново село заедно с вдовицата на покойника

От iNews.bg

Видео, показващо агресия срещу лекар след поставена ваксина, се появи в социалните мрежи. На него се вижда как Венцислав Ангелов - Чикагото напада общопрактикуващ лекар в кабинета му. Популярният Чикагото отдавна е известен с буйния си нрав у опитите д апробие в политиката. Той дори е лидер на малка политическа формация. Бил е й съден и осъден за трафик на дрога за 1,4 милиона евро. Чигагото се пробва и з апрезидент, но не бе допуснат от ЦИк поради нередовн и документи.   Венцислав Ангелов и съпругата на починал ваксиниран човек от Ново село влизат в кабинета на д-р Ивайло Иванов, обвинявайки го, че е задължил починалия мъж да се ваксинира.

"Защото моят съпруг е бил манипулиран, нито обяснения, просто ей така се подписа и за 12 дена си замина", заяви Жечка Жекова. "Димо Станев почина 12 дена след поставена ваксина "Janssen", на него не му беше предоставена кратката характеристика на ваксината с нейното съдържание, но се довери на науката и медицината. Изпълни своя граждански дълг, както ни призова министър-председателят Кирил Петков", каза Венцислав Ангелов - Чикагото.    Българският лекарски съюз сезира прокуратурата и настоява за незабавни действия от страна на компетентните органи по случая. Започнала е и проверка.

Чигагото е бил арестуван и в момента случаят се разследва от компететнтбите органи.

Ангелов твърди, че лекарят го е нападнал първи. Обясни, че неговото поведение не било провокация. Не отрече обаче, че е влязъл в кабинета с шест телефона, с които да снима. Пострадалият медик обаче отрича да е упражнил физическо насилие. "Попитах ги защо нямат, съгласно европейските изисквания, център, който поставя ваксинация. Защо я няма кратката характеристика на всички продукти, наречени ваксини, отвън на табла, за да могат хората да ги четат. След това той вече ме удари през телефоните и ми счупи носа. Аз оставих телефоните и тогава вече виждате какво се случва. Не го душа. Той продължава да ме налага, ние тръгваме към вратата, той се спъва и пада, аз го хващам, продължава да ме налага. Смъквам го на земята, продължава да ме удря. Аз му казвам да спре. Когато се спря, аз не съм го докосвал. Хванах го за гушата, за да спре”, обяснява Ангелов.

Той посочи, че следите от кръв, които се виждат на клипа, са негови: "Моя е кръвта, кръвта е моя”. Ангелов сам се обадил на полицията. "Дойдоха от участъка в Червена вода, 5 или 6 полицая, които ми взеха личната карта. Говориха с доктора, говориха с медицинската сестра, отидохме в кметството - кратки обяснения, тъй като искам да дам конкретни обяснения в разследването”, разказа той.

Венцислав Ангелов носи прякора Чикагото от началото на демокрацията. В Русе той беше собственик на стриптийз бар с име "Чикаго”. По-късно получава няколко обвинения за международен наркотрафик, излежава и една присъда в България. През 2013 г. решава да влезе в политиката и се кандидатира за президент, за депутат и на местните избори в Русе.

Д-р Ивайло Иванов посочи, че засега, по съвет на адвоката си, се въздържа да коментира случая пред камера. Беше категоричен, че не е удрял никого, а е бил блъскан в стената, когато е поканил Ангелов и придружаващата го жена да напуснат кабинета му.

Нападението над д-р Ивайло Иванов доведе до остра реакция от Българския лекарски съюз. "След заседание на УС на БЛС излязохме с декларация. Същевременно Национално сдружение на общопрактикуващите лекари също излязоха с решение. Ние ще ангажираме и ще заплатим правната помощ на нашия колега. Всеки един лекар може да разчита на Лекарския съюз, както и на Националното сдружение, които да застанат зад гърба му и да окажат всякаква помощ”, заяви д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар, член на БЛС.

"Безкрайно сме обидени, наранени и шокирани. В 21 век един мъж е свален и душен на пода в мястото, в което той ежедневно помага и се грижи за болните. Този колега е отишъл сам в едно село, за да се грижи за хората и правейки това на тях не им се налага да търсят друго далечно лечебно заведение, в което да се лекуват”, каза още тя.

"Какво казваме с това на обществото? Дали новозавършилите лекари ще останат да работят в държава, в която лекар може да бъде свален на пода там, където работи? Колко от лекарите ще решат да отидат и да работят в селските здравни служби, където могат да станат жертва на агресия?”, коментира лекарката.

Водещи

Най-четени