Кърджали и Пещера получават имоти от държавата 13.04 | 19:44

Придобиването на имотите е в съответствие с инвестиционната програма

От Кремена Бедерева

Община Кърджали ще стопанисва старото общежитие на Професионалната гимназия по строителство "Христо Смирненски” в града. Имотът се намира на ул. "Язовирска”. Това съобщават от правителствената информационна служба.

Пететажната сграда е необитаема от 2001 г., тъй като учениците са настанени в други общежития. Общината възнамерява да използва имота за задоволяване на жилищните нужди на местни граждани.

На днешното си заседание правителството прехвърли безвъзмездно на община Пещера 51 250 кв. м културна и техническа инфраструктура, Спортен комплекс с обща площ 19 668 кв. м, Център за социални услуги с площ 5026 кв.м, както и помещения за обществено и делово обслужване (4970 кв. м).

Придобиването на имотите е в съответствие с инвестиционната програма на общината за изграждане на обекти за културно-исторически дейности, спортен комплекс с многофункционална спортна зала, закрит плувен басейн, открити спортни площадки.

Част от зданията ще бъдат преустроени в помещения за административни, социални, просветни, учебни, културни и други обслужващи дейности. Ще бъде създаден и общински център за социални услуги и за приобщаване на лица в неравностойно положение.

Поради отпаднала нужда кабинетът отне от Националната агенция за приходите правото на управление върху три етажа в административната сграда на ул. "Ангел Кънчев” №1 в града. Помещенията ще бъдат разпределени между местните структури на "Социално осигуряване” и Агенцията за социално подпомагане.

Офиси бяха предоставени и на областната дирекция "Земеделие” в Търговище. Служителите от дирекцията ще разполагат с помещения с обща площ 108 кв. м на 1-ия етаж в административната сграда на ул. "Христо Ботев” в града.

С друго решение правителството отне от помощното училище "Васил Друмев” в Шумен, поради отпаднала нужда, имот в местността "Висока поляна”. Той представлява триетажна сграда с обща площ 758 кв. м и едноетажно здание с площ 206 кв. м. Имотът е обявен за частна държавна собственост.

Водещи

Най-четени