Къща с двор е "кацнала" на покрива на блок в "Лозенец" 07.05 | 18:39

Собственичката не знае дали има документи, кметът на района - изненадан

От iNews

Къща с двор е построена върху покрива на 7-етажна кооперация в столичния кватрал "Лозенец". Към покрива води и асансьор, а пред малката сграда има озеленяване и дори посадени дръвчета.

Постройката е заснета с дрон от екип на Нова тв. Архитектурното чудо се намира в столичния квартал "Лозенец” на ул. "Минзухар”.

Илона Ангелова е собственичка на къщата и на апартамента, който се намира под нея. Тя е лекар по професия. По думите й е наследила имота и не знае дали има документи.

Това не е къща, това е стая, твърди тя. Не знае обаче откога съществува. Може би откакто са направили апартамента, предполагам, че някъде над 20 години, добавя тя пред Нова тв. Не знам как е направено точно, наследила съм го от сестра ми и зет ми, коментира Ангелова.

От община "Лозенец" са изненадани. След сигнал от телевизията са започнали проверка. Признават, че в общината няма документи за въпросната къщичка, за нея не знае и главният архитект на столицата.

По документи има разрешение за строеж на сграда с плосък покрив, но към момента виждаме, че не е плосък, коментира кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков. Той обясни, че по случая е сезирана ДНСК. Сградата е с висока категория и те са институцията, която трябва да провери и да отсъди законно ли е или не и какво трябва да се направи, каза още той.

 

Водещи

Най-четени