Лагерът на протестиращите се увеличи с още една палатка 08.03 | 14:55

Те направиха импровизиран параклис в памет на Пламен

От Марио Евстатиев

С още една палатка се увеличи лагерът на протестиращите от новосъздаденото движение "Орлов мост - народът в единство".

Пред палатковия лагер протестиращите са направили импровизиран минипараклис в памет на Пламен Горанов, който почина преди дни в болницата, след като се самозапали пред община Варна в знак на протест срещу кмета в оставка Кирил Йорданов.

Подписката, която събират в подкрепа на своите искания, бе прибрана от организаторите по-рано днес, тъй като друго лице, "опитващо се да яхне протеста и исканията им" също събира подписка и предявило претенции.

Един от организаторите разясни за iNews, че става дума за скандал с участващия във всеки протест пенсиониран жп служител Йоло Денев. За да не се стига до допълнително напрягане на обстановката, те приели искането му да прекратят подписката си, тъй като "и той събирал подписи със сродни искания много преди тях".

Протестиращите искат свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в Изборния кодекс, даваща право на гражданите да участват пряко на изборите със свои представители и мораториум на изпълнителните дела на банки и монополи по процедурите за бързи производства срещу гражданите.

Водещи

Най-четени