Лазар Колев: Абсолютно съм невинен 28.03 | 16:55

Приключиха пледоариите по делото "Белнейски" пред Апелативния съд в Пловдив

От Диана Цветкова

"Абсолютно съм невинен и моля съдът да ме оправдае." Това заяви подсъдимият за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски Лазар Колев в последната си дума пред Пловдивския апелативен съд.

Пледоариите на страните в процеса за жестокото убийство приключиха и се очаква магистратите да произнесат решението си в срок до един месец.

Вчера прокуратурата настоя за потвърждаване на доживотната присъда без право на замяна за Колев, като изтъкна, че доказателствата са категорични за вината му.

Защитата му пък пледира невинен.

"Доживотна присъда е лишаване от живот. Това е равносилно на екзекуция. Не трябва да има екзекуция на невинни хора.". Така адвокат Марин Марковски се обърна към съдебния състав в края на пледоарията си днес, цитиран от агенция "Фокус".

Делото за убийството на Росица и Христина Белнейски, извършено през януари 2006 г., се гледа за втори път от Апелативния съд в Пловдив.

По него магистратите осъдиха Колев на най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна, като той трябваше и да плати 400 000 лева кръвнина на родителите на убитите момичета.

Впоследствие обаче Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане заради процесуални нарушения.

Водещи

Най-четени