Лазаров: Няма от какво да се крия, напуснах МВР заради натиск от ДСБ 04.12 | 10:00

„Нормално ли е Радан Кънев да заявява, че съдебната система е най-важният бастион на мафията“, пита той

От iNews.bg

Няма от какво да се крия, напуснах системата на МВР след груб политически натиск, който беше оказан от политическа сила, в случая Демократи за силна България. Това заяви бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от bTV.

Лазаров смята, че този натиск се отрази и върху системата, което е недопустимо.

"Мисля, че съм работил добре с премиера Борисов, и с премиера Орешарски, и с премиера Близнашки", каза Лазаров. По думите му, това, че скоро не се е появявал в национален ефир, не е криене.

Лазаров настоява, че имало натиск върху системата и очеваден натиск върху него, като обясни следното: "Особено в днешната ситуация, в тази геополитическа криза, на проблемите в Близкия Изток, на повишен риск от тероризъм, смятам, че е недопустимо да бъде облъчвана”.

"Имаше един генерал, който не слизаше от медиите, за да се занимава с мен”, твърди още той.

По думите му, по-важна е в момента как се осъществява натиск в тази сфера. "Нормално ли е председателят на Комисията по вътрешна сигурност да заявява, че ако 10 000 души напуснат, това ще е добра реформа”, попита реторично той, като поясни, че има предвид генерал Атанас Атанасов.

"Нормално ли е Радан Кънев да заявява, че съдебната система е най-важният бастион на мафията и да не може да посочи един факт. Колко прокурори, съдии случат и гледат и са вкарани в една схема, че са част от схемата на бастион на мафията. Не може така да се говори. Ние рушим системите, доверието в тях, не остана неомазана система”, добави той.

Водещи

Най-четени