Лампите в Западна България ще примигват до октомври 14.05 | 13:36

ЧЕЗ започва задължителните профилактики на съоръженията, ще се работи през нощта

От Кристиан Костурков

Планова профилактика на всичките си съоръжения от електроразпределителната мрежа в Западна България започва "ЧЕЗ Разпределение". Проверките и евентуалните ремонтни дейности са задължителни по закон и се налагат, за да се повиши качеството на електрозахранването, съобщават от компанията. Техниците на ЕРП-то ще приключат с профилактиката до октомври.

През това време обаче са възможни краткотрайни прекъсвания на електрозахранването при някои абонати заради превключването им от една на друга верига. За да бъде сведено неудобството за клиентите до минимум, от ЧЕЗ обещават тези дейности да се извършват само през нощта и най-късно до 5 ч. сутринта да бъдат преустановявани. По този начин ще се осигури безопасната работа на служителите и безпрепятствени ремонтни дейности, обясняват още от компанията.

"Поднасяме извинения на потребителите за създадените неудобства, но ги уверяваме, че в дългосрочен план качеството на доставяната електроенергия ще бъде подобрено и спиранията на тока ще намалеят", заявява директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение" Виктор Станчев.

До края на профилактиката ще бъдат проверени над 5000 трафопоста. Ако бъде установена нужда, ще се подменят повредени или ненадеждни съоръжения и ще се определят необходимите видове дейности и ремонти, както и техниката, нуждаеща се от рехабилитация.

Самите дейности и налагащите се кратковременни прекъсвания на електрозахранването ще стават по график. Клиентите на ЧЕЗ ще могат да се запознават с тях ежемесечно чрез интернет страницата на ЕРП-то www.cez-rp.bg, както и чрез медиите.

Водещи

Най-четени