Ледените късове унищожиха селскостопанската продукция 09.07 | 10:18

Жител, който е бил на полето, е със счупен нос

От Теодора Кокаланова

Силната градушка разруши покриви и унищожи селскостопанска продукция в селата Мърчево и Владимирово, съобщи кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев. Щети са нанесени и по автомобилите, които са били на открито.

Жител на село Мърчево, който е бил на полето, е със счупен нос. Градушката е продължила 10 минути, като ледените късове са били с големината на юмрук. "От Ерден изстреляха ракета, а от другата – площадка, която е на границата между Владимирово и Бели брег, не се чу нито една. Ако беше изстреляна, това нямаше да се случи в такъв размер", коментира кметът.

Той добави, че е назначена комисия, която започва обиколка на къщите в двете села, за да установи какви са щетите и с какво може да се помогне на хората, предаде агенция "Фокус". Община Бойчиновци ще осигури керемиди, за да се покрият пострадалите къщи. "Керемидите са съхранени от ремонта на училището и дома за стари хора", обясни кметът.

Градушка падна и в Белоградчик и Димово, съобщиха от хидрометеорологична станция – Видин. Градушката е била придружена с обилен дъжд и силен вятър. Количествата на валежите са съответно в Белоградчик – 12 л. кв./м и в Димово 14 л кв./м.

Най-много количество валеж през изминалата нощ е паднал в Арчар – 20 л.кв./м. Във Видин са отчетени 4 л кв./м., придружени с гръмотевична буря и силен вятър. В останалата част в града количествата са съответно: Грамада 5,5 л кв./м., Каленик 3,8 л кв./м., Кула 2,9 л кв./м. и Долни Лом – 9 л кв./м.

Водещи

Най-четени