Лекари: Иван Евстатиев с психични отклонения, не може да говори след инсулта 01.02 | 14:12

Бившият кмет, изнасилил 16-годишно момиче, остава в болница неизвестно докога

От iNews.bg

Здравословното състояние на задържания и обвинен за изнасилване на 16-годишно момиче бивш кмет на Пазарджик и Стрелча - Иван Евстатиев, е стабилизирано след прекарания инсулт. Това съобщи за Фокус зам.-директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Дора Шопова.

Обвиняемият е настанен в Нервно-инсултно отделение на Областната болница, където в момента се лекува след прекаран инсулт. Заболяването му е съпътствано и от характерните симптоми: психични отклонения, значителна хипертония и патологични хематологични изследвания, които се уточняват от специалистите.

"В динамика се проследява здравословното му състояние и ще се вземе решение колко време Евстатиев ще остане в болница. Все още не е осъществил словесен контакт с медицинския персонал. Лечебно-диагностичният процес при него продължава", каза д-р Шопова.

Евстатиев беше приет в болницата по спешност в 20.40 часа в петък вечерта, след като е бил докаран с линейка от следствения арест в Пазарджик. Поставена му е диагноза десностранна хемипареза. Направен му е скенер, който е дал исхемичен инсулт в лява хемисфера.

 

 

Водещи

Най-четени