Лекият автомобил, блъснат от влак, летял 20 метра 09.06 | 21:45

Двамата пострадали мъже на 23 и 48 години са в критично състояние

От Теодора Кокаланова

Двамата мъже на 23 и 48 години, които пострадаха при тежката катастрофа между товарен влак и лек автомобил на ЖП прелеза при Куртово Конаре, продължават да бъдат в критично състояние. Хладилният пикап, с който те превозвали риба, отхвърчал на 20 метра, предаде БНТ.

Инцидентът стана около 14:45 часа на жп прелеза на село Куртово Конаре. Според полицията водачът на автомобила не е спрял на знак стоп при пуснат светлинен и звуков сигнал за преминаващ влак. 

От болницата "Свети Георги" в Пловдив заявиха, че пострадалите са с гръдно-коремни травми, разкъсно-контузни рани и фрактури. Лекарите се борят за живота им. Заради произшествието движението по линията бе спряно за два часа. Наложило се пожарникарите да режат пикапа, за да измъкнат заклещените в него пътници.

Според кметът на селото Иван Пиринов такъв случай не е имало от 30 години насам, предаде агенция "Фокус". "На прелеза има светлини, които сигнализират и ако се спазват правилата на движение, не може да се случи произшествие. Пътят не е натоварен", добави Пиринов.

 

Водещи

Най-четени