Лекуват в психиатрична клиника уличения в изнасилване Иван Евстатиев 19.04 | 22:06

Потърпевшата ученичка започна да ходи на училище, но още се консултира с психолог

От iNews.bg

Бившият кмет на Стрелча и на Пазарджик Иван Евстатиев е бил прехвърлен за лечение в психиатрична клиника. Това потвърди защитата на обвинения в изнасилването на непълнолетна ученичка бивш градоначалник.

Прокуратурата вече е назначила експертиза, която да установи здравословното състояние на Евстатиев, който седмица след арестуването, преживя микроинсулт.

Потърпевшата ученичката от Стрелча е започнала отново да посещава, но продължава да ходи и при психолог, допълва БНТ.

През февруари Окръжният съд в Пловдив остави Евстатиев за постоянно в ареста. Още тогава адвокатът му настояваше, че състоянието му е влошено.

Евстатиев вече прекара две седмици в болница в Пазарджик, след като получи микроинфаркт в килията.

Петорна медицинска експертиза тогава доказа, че състоянието му е стабилизирано и той може да продължи лечението си в ареста.

След това синът му даде интервю, в което заяви, че Евстатиев действително е с отклонения и то още от 2008 година.

"Изпадаше в депресивни състояния и се притеснявам, че това, което се случи, ще го убие. В момента делото срещу него е последната ми грижа, защото не мисля, че ще се възстанови някога отново психически... Съгласен съм, че баща ми е сгрешил във връзката си с това непълнолетно момиче. И разбирам моралния аспект на ситуацията, но демонизирането, което последва, е плод на политически игри", каза тогава Борис Евстатиев, цитиран от "България днес".

Евстатиев е обвинен за изнасилване на непълнолетната Ирена Б. Скандалът избухна, когато на 17 януари той бе арестуван, след като семейството на момичето подало сигнал срещу него. "Семейството на момичето също е жертва на политическите игри. Те също страдат от целия този шум и нападките, които последваха. Самата реакция говори, че има нещо нагласено", смята синът на кмета.

Водещи

Най-четени