Лелята на Женя: Невинна съм! 01.10 | 10:36

Светла Тодорова твърди, че не е поръчала убийството на племенницата си

От Филипа Тодева

Светла Тодорова, за която се смята, че е поръчала убийството на племенницата си Женя, отрича да е виновна. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, предаде bTV.

"Светла отрича всякаква вина. Тя твърди, че е дала пари на кандидат зет си назаем, а не за да убие Женя", каза обвинителят.

Физическият убиец на 21-годишното момиче – нейният връстник и приятел на братовчедка й, Петър, пък казва, че не си спомнял нищо, след като започнал да мушка с нож Женя. Вземал наркотици и затова не съзнавал какво върши. Лелята казва, че не му дала 2000 лева, за да плати "мократа поръчка", а на заем.

Прокуратурата е категорична, че Петър лъже и е заел защитна позиция.

”Самата подготовка на престъплението, а и действията му след това говорят, че е съзнавал какво прави”, коментира прокурорът.

38-годишната Светла Тодорова бе задържана след като 21-годишната й племенница Женя бе намерена обезобразена и зверски намушкана с нож.

Обвинението е на мнение, че неуредени имотни въпроси са причината лелята да поиска убийството. Женя била единствен наследник на етаж от 2-етажната семейна къща, в която живее заедно с родителите на един етаж. На другия била Светла с дъщеря си.

Водещи

Най-четени