Летище Пловдив "дебне" за ебола 14.10 | 13:24

Термокамера следи трафика 100%

От Теодора Кокаланова

Допълнителни мерки срещу разпространението на ебола са въведени на летище Пловдив. Това съобщи директорът на аеропорта Иван Карнабитов. На летището е монтирана термокамера, която е в постоянно наблюдение на всеки един от полетите, на всеки пътник.

По думите на Карнабитов има и медицинско лице, служител на летището, така че входящият трафик се наблюдава на 100%. "При нас няма рискови държави към момента. Дестинациите ни са от Германия и Великобритания основно, така че принципно мерките са просто превантивни. Не очакваме нищо рисково", обясни директорът. 

Той отбеляза, че има и изготвен план за взаимодействие с РЗИ и с Инфекциозна болница, в случай на съмнение за пътник, който е заразен. На персонала, който е в досег с пътниците, включително и на Гранична полиция, е проведено обучение, инструктаж какво трябва да предприемат като действия, в случай на установяване на ебола.

По думите на Карнабитов на този етап са взети всички превантивни мерки и това е ангажимент на летището, предаде агенция "Фокус". Той подчерта, че проверката с термокамера не създава допълнителни неудобства за пътниците и те в никакъв случай не усещат някаква физическа проверка.

"Това е термокамера, която е монтирана в зоната за пристигащи пътници и тя наблюдава пътникопотока. Мониторът излиза при медицинското лице, служител на летище "Пловдив", така че пътниците не усещат никакви неудобства", подчерта Карнабитов.

 

 

Водещи

Най-четени