Летните ремонти в столицата объркаха движението 02.07 | 17:58

Вижте къде се въвеждат промени, за да избегнете задръстванията

От iNews.bg

Летните ремонти в столицата объркаха движението. До края на деня (02 юли) на надлеза по бул. "Цариградско шосе" над бул."Г.М.Димитров" ще се извършва демонтаж на парапет, стоманобетонови прегради, бетонен борд и настилки. Полага се изравнителен бетон и хидроизолация. Ще се санира и на надлъжната фуга, съобщават от Столична община.

На южното платно на надлеза на бул. "Цариградско шосе" над бул."Ал. Малинов" до края на деня ще се изпълнява демонтаж на настилки, саниране и ще полага антикорозионно покритие на връхната конструкция.

На директното трасе в участъка от надлеза над "Г.М.Димитров до бул. "Йерусалим" се извършва полагане на бордюри в разделителната ивица и корекции на гранитни бордюри в южна посока. Строителят на обекта изпълнява и саниране на тунела "Бриколаж” и полагане на защитен бетон върху хидроизолация. Графикът за строителство е съобразен с благоприятни атмосферни условия, които да позволяват изпълнението на различните видове работи.

Във връзка с ремонта на бул. "Ботевградско шосе” - от ул. "Летоструй” до Софийски околовръстен път включително прилежащите съоръжения - първи етап бул. "Владимир Вазов" - между ул. "61" и бул. "Ботевградско шосе" - южно платно и съоръженията ще се извърши следното: От 03 юли до 05 юли се въвеждат следните промени: - променя се посоката на движение на входящата пътната връзка от бул. "Ботевградско шосе” към бул. "Владимир вазов” за идващите от посока център в изходяща от бул. "Владимир вазов” към бул. "Ботевградско шосе” в посока Софийски околовръстен път.

Забранява се и влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. "Владимир вазов” между ул. "61” и бул. "Ботевградско шосе”. Движението на ППС да се извършва двупосочно в северното пътно платно - две ленти за входящото движение посока център и една лента за изходящото движение посока Софийски околовръстен път, като включването в бул. "Ботевградско шосе” се извършва по пътната връзка съгласно променената посока на движение.

Променят се частично маршрутите на: - автобусна линия 78 – в посока кв. "Враждебна” - от автостанция "Изток” по бул. "Ботевградско шосе”, по дясната връзка на пътния възел при кв. "Враждебна”, наляво по ул. "46”, наляво по ул. "8” до автобусното ухо в кв. "Враждебна” и обратно по същия маршрут; - автобусна линия 119 - линията да се движи по постоянния си маршрут, като в посока кв. "Ботунец” спазва въведената временна организация на движение в лявото пътно платно на бул. "Владимир вазов” от ул. "61” до бул. "Ботевградско шосе”. В посока кв. "Ботунец", линията да спира на съществуваща спирка с код 2407 (пътя за летище София), намираща се на бул. "Ботевградско шосе", непосредстено след излизане от южната пътна връзка на бул. "Владимир вазов”. Спирка с код: 1581- сервиз "Изток” за линия 119 в посока бул. "Ботевградско шосе” се измества назад преди зоната за престрояване на кръстовището на бул. "Вл. вазов” с ул. "61”. Автобусите по линия 78 ще спират на всички автобусни спирки по временния маршрут.

Водещи

Най-четени