Лидери от ЕС и Балканите идват в София на Дигитална асамблея 2018 15.06 | 16:51

Събитието ще се проведе в НДК на 25 и 26 юни

От iNews.bg

На 25 и 26 юни в Националния дворец на културата ще се проведе Дигитална асамблея 2018 #DA.18eu - най-голямото събитие от календара на българското председателство, посветено на цифровизацията. То е под егидата на българския комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел и се организира от генерална дирекция "Съобщителни мрежи, съдържание и технологии" на Европейската комисия.

В откриването на Асамблеята ще участват министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и заместник-председателят на Европейския парламент Евелин Гебхарт. Сред гостите ще бъдат министри от държавите членки на ЕС, както и от Албания, бившата югославска република Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Черна гора.

Дигиталната асамблея е годишен форум на най-високо равнище, който събира повече от 1000 заинтересовани страни и политици за обсъждане на цифровата политика на ЕС и последствията от последните технологични разработки.

Основни теми ще бъдат цифровите умения, киберсигурността, изкуственият интелект и цифровото бъдеще на Европа, а специален фокус ще бъде цифровизацията на Западните Балкани.

Водещи