Лиляна Павлова: Бонус не е мръсна дума 02.03 | 12:07

Министърът на регионалното развитие обаче върна 1 400 лева в сметката на БНБ

От Ивелина Георгиева

Всички служители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) са превели бонусите си в специално създадената сметката в БНБ. Това коментира министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
Самата тя е върнала тази сутрин1 400 лева, които е получила като бонус, докато е заемала поста зам.-министър. Като министър тя не е взела бонуси, категорична беше Павлова.

Като министър съм имала възможност да раздам допълнително възнаграждение на някои от служителите, но те са били абсолютно въз основа на законосъобразни актове и за добре свършена работа, посочи Павлова. Бонуси са раздадени на служители в ГРАО и на тези, които участват в комисии и концесии, които по закон получават определена сума за изработени допълнителни дни. Допълнителното заплащане на служителите в МРРБ варира в диапазона между 600 и 1000 лева еднократни възнаграждения, заяви още министърът и допълни, че за нея бонус не е мръсна дума. Всичко, което е разпределено е по норматив и няма нищо извънредно, обясни още тя.

В Агенция "Пътна инфраструктура" са раздадени общо 77 хил. лева допълнителни възнаграждения за 2011 година.  Служителите в пътната агенция са общо 1500 души, което се пада средно по 51,33 лева допълнително, уточни шефът на агенцията Лазар Лазаров. Размерът им не надхвърля една средна работна заплата, която е около 650 лв.

Водещи