Липсват 146 хиляди от общинския бюджет на Своге - кметът знае къде са? 14.04 | 11:40

Той е обвинен за злоупотреба с обществени поръчки

От Теодора Кокаланова

Кметът на Своге Жоро Петков е отклонил 146 хил. лв. от общинския бюджет. Това ще бъде и основната причина, поради която на 16 април той ще се изправи пред съда като обвиняем за злоупотреба с обществени поръчки. 

Срещу него има сигнали за престъпление по служба и конфликт на интереси. "Отклонени са средства за асфалтиране на пътища. Той е забранил на кметове да купуват строителни материали от където и да е, освен от неговите магазини, от складовете на съпругата му", обясни лидерът на ВМРО в Своге Велислав Георев.

Георев очаква справедливо дело. По думите му пътищата в града са дупка до дупка, а в същото време пътят до вилата на кмета е в перфектно състояние. "Имам документи за това, че асфалтът е изписан от бюджета на общината. Запалиха колата на областния управител, защото Жоро Цветков си мислеше, че от него идват сигналите", допълни Георев.

Георги Петков се чувства демотивиран заради това, което става в общинската администрация – мудна работа и страх заради непрекъснатите проверки. Контролът от страна на Сметната палата в общината е непрекъснат, но засега нищо нередно не е установено, информира БНР. Според Петков обвиненията са плод на политически игри.

Водещи

Най-четени