Листата на ДПС за евроизборите ще е ясна към 20 април 08.03 | 18:48

Тече срок за номинации от местните структури

От Мая Александрова

Водачът и листата на ДПС за европейските избори ще бъдат известни към към 20 април. Това съобщи във Варна председателят на партията Лютви Местан, който е в морската столица за среща с членове и симпатизанти на ДПС. Той уточни, че тече срок за номинации от местните структури, които ще бъдат представени на централното ръководство до края на март.

Местан коментира, че у нас проблемът с крайния национализъм е факт. По думите му има много излишно радикално говорене и напоследък се надига езикът на омразата.

Лидерът на ДПС коментира, че на тези избори е много важно партиите от демократичния спектър да бъдат водещи и популизмът и крайният национализъм да останат в изолация.

Той допълни, че очаква европейските избори да прелегитимират кабинета "Орешарски". По думите му, ако европейският вот прелегитимира кабинета, ако партиите, които стоят зад него, получат подобаващо доверие, кабинетът може да изкара пълния си мандат.

Местан каза, че е оптимист, че ДПС ще постигне добър резултат на евроизборите. Това, от своя страна, ще е гарант, че кабинетът ще получи шанса да реализира своята програма.

Запитан за Великденските добавки за пенсионерите, Местан посочи, че в този случай не може да се говори за популизъм. Той припомни, че кабинетът "Орешарски" е възстановил практика от преди 2009 година пенсионерите да получават коледни добавки, а сега имат амбицията да бъдат осигурени и Великденски добавки, но за онези пенсии, които като размер са под линията на бедност.

"Понеже има обвинения, че това се прави предизборно, нека го кажем съвсем ясно - догодина май месец няма да има избори, нито през април, но преди Великден, ако управлява кабинетът "Орешарски", пенсионерите пак ще получат великденски надбавки към пенсиите, които са под линията на бедността", заяви Лютви Местан.

Водещи

Най-четени