Ловеч с 9 спечелени проекта по европейски програми 11.11 | 12:36

До момента общината е получила 12 млн. лв. по окончателно приключените проекти и се готви да кандидатства по нови 6 проекта

От Силвия Стоядинова

Общо девет проекта, които се финансират по европейски програми, е спечелила община Ловеч, съобщи кметът на града Минчо Казанджиев. Четири от тях вече са напълно разплатени.

До момента общината е получила 12 000 000 лева по окончателно приключените проекти, а за тези, по които в момента се работи, средствата са още 13 000 000 лева. Общината се нарежда на едно от първите места в страната по тези показатели, посочи кметът.

Пред приключване са проектите за ремонт и обзавеждане на няколко читалища в околните села, проект за основен ремонт на домашния социален патронаж в Ловеч и в село Дойренци, проект за обезопасяване на свлачища.

Стартирала е работата и по най-големия проект на стойност над 9 милиона лева, свързан с ремонт на два от основните булеварди в Ловеч, подмяната на светофарни уредби и засаждането на нови дървета, който трябва да приключи до средата на следващата година.

Общината ще кандидатства за финансиране по още шест проекта, за които се подготвя.

Водещи

Най-четени