Локомотив дерайлира при удар с фадрома край Мурсалево 05.11 | 19:00

Движението по жп линия София-Кулата е спряно

От Теодора Кокаланова

Локомотив на пътнически влак Дупница–Петрич е дерайлирал при удар с фадрома на гара Мурсалево. Инцидентът е станал към 17:20 часа. Локомотивът се е сблъскал с фадрома, която е поддала от насипите на строежа на автомагистрала "Струма".

При удара локомотивът е дерайлирал, а шофьорът на фадромата е скочил в движение. Фадромата се е обърнала с гумите нагоре, като двете леви гуми са попаднали под влака, информира в. "24 часа". За щастие няма пострадали при инцидента. Движението по жп линия София-Кулата е спряно за неопределено време.

В пътническата композиция са пътували 26 пътника, които не са пожелали да останат на място и да изчакат осигуряване на автобусен превоз, а са слезли от вагоните и са се придвижили пеша до наблизо намиращия се път Е-79 за търсене на алтернативен транспорт.

Движението на влаковете в участъка Бобошево – Кочериново е спряно. Поради тази причина международният бърз влак № 361, който пътува по маршрут София – Солун, е престоял в гара Бобошево от 17:21 часа до 18:25 часа. 

В 18:25 часа за пътниците от този влак е осигурен превоз с автобус, който да ги превози от Бобошево до Кулата. В момента автобусът с 39 пътника от международния влак пътува в посока Кулата. От Кулата до Солун те ще бъдат превозени с автобус, осигурен от гръцките железници.

Пътниците от бърз влак № 5611, който пътува по маршрут София – Кулата, ще бъдат превозени с автобуси в участъка от Дупница до Благоевград, а за пътниците от бърз влак № 5624, който пътува от Благоевград за София, ще бъде осигурен автобусен транспорт в участъка от Благоевград до Дупница.   

Водещи

Най-четени