Лорер: Може да предложим кабинет на малцинството с ДБ 17.12 | 18:18

За момента намираме съгласие по политиките, които искаме за България, само с "Демократична България", заяви той

От iNews

"За момента намираме съгласие по политиките, които искаме за България, само с "Демократична България". С тях работихме изключително добре в предишното правителство и заедно бихме могли да предложим кабинет на малцинството", така депутатът Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" коментира съставянето на правителство с втория мандат. 

На въпрос дали "Продължаваме промяната" ще води преговори с бившия си коалиционен партньор БСП, Лорер отговори, че диалогът между партиите не е спирал никога. 

"Основният проблем с хартиената бюлетина е, че има огромно поле за изборни измами. На последните избори, проведени с хартия, имахме половин милион невалидни бюлетини. За нас е важно изборите у нас да се провеждат честно и почтено. Продължаваме дискусиите с БСП, защото наличието на хартиена бюлетина трябва да е комбинирано с машинно броене", каза той пред Нова нюз, цитиран от "24 часа".

"Правителството на проф. Габровски беше опит на ГЕРБ да изчистят своя политически имидж. Те ясно осъзнаха, че техните политически лица не са желани от българите", заяви депутатът. 

"В нашето предложение ясно заявяваме, че искаме да носим изцяло политическата отговорност. Ако стигнем до предлагането на кабинет, това ще бъдат най-вероятно и експерти, и политически лица, които познавате", така Лорер коментира състава на правителството, което се очаква ПП да предложи. 

 

Водещи

Най-четени