Лоша прогноза на синоптиците за септември 03.09 | 11:18

Месечната сума на валежите също ще бъде около и над нормата – между 30 и 50 литра на квадратен метър

От iNews.bg

Дъжд и гръмотевици ни удрят в средата на следващата седмица. 30-градусовите жеги, които ни удариха вчера, от днес вече са минало. Температурите ще паднат като максималните в столицата няма да превишават 25 градуса, пише "Телеграф".

През следващите три дни се очакват дъждове в много райони на страната, като расте вероятността за бури. Най-топло ще е времето по морето. Там до края на седмицата живакът ще стига 28 градуса, само краткотрайни валежи с гръмотевици могат да развалят следобедния плаж на туристите.

Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 28 и 33 градуса, а най-ниските – между нетипичните за лятото 3 и 8 градуса. През този месец се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата, която за равнините е между 18 и 21 градуса, за високите полета – между 15 и 17 градуса, а за планините – между 3 и 8 градуса.

Месечната сума на валежите също ще бъде около и над нормата – между 30 и 50 литра на квадратен метър. През последната половина от месеца времето ще е хладно. Превалявания ще има около 11, 15 и към 18 септември. През последните дни от месеца температурите ще се понижат и при изясняване в края на периода при високите полета се очакват и първите слани.

Водещи

Най-четени