Луна се съмнява дали квесторите на БНБ в КТБ АД съществуват 15.10 | 09:45

Вместо пари ще ни дадат обезценени книжки, притесняват се вложители в банката

От Цанка Донкова

"Два часа седяхме и чакахме т.нар. квестори да ни обърнат внимание. Ние отидохме да ги потърсим тези представители на БНБ. Нещо нормално след 4-месечно мълчание. Исках да видя дали съществуват тези квестори, аз не съм видяла такива".

Това каза певицата Луна в ефира на Нова телевизия и уточни, че действията се извършват от служителите в банката, а квесторите вземат големи хонорари.

По думите на Луна всички вложители трябва да си търсят правата и да се даде на акционерите възможност да оздравят банката.

"След като Иван Искров не може да си свърши работата, да се махне – да дойде кадърен човек. Хората искат достъп до парите си, а Искров се крие", заяви Луна и риторично запита колко са търпеливи да се подиграват с българския народ.

В същото време двама от вложителите в КТБ – Галя Сербезова и Иван Велчев, също заявиха, че си искат парите. "Чакаме в понеделник да излезе, както аз го наричам "сакралният" доклад на квесторите, за да стане ясно какво ще се прави. Има ли капитал банката?", заяви Сербезова.

Вложителите посочиха, че по тяхна информация обаче е внесено предложение в Министерския съвет гарантираните влогове да бъдат изплатени с облигации. "Вместо пари ще ни дадат обезценени книжки. Предложението е внесено в МС. Информацията е от вчера", посочи още Сербезова.

Сербезова е адвокат и нейният влог е около 200 000 лева. "Бяха 250, но беше нужно да теглим заем, 50 000, за да си извършим ремонт, за лечение", посочи тя.

Велчев пък е 74-годишен пенсиониран оперен артист. "Благодарение на моята професия си бях отделил далеч под гарантираните пари. Някъде около 25-26 хил. евро", заяви мъжът. Той уточни, че средствата са му необходими, за да обслужва ежедневните си нужди и за да иде на лекар. "През тези 5 месеца гласът ми е променен. Трябва да ида на специалист да си помогна", посочи Велчев.

Певицата Луна пък завърши, че надеждата им е в Европа. "Разчитаме, че сме в Европа и че Европа прави нещо."

Водещи

Най-четени