Любимец 15: На "Позитано" не са ме притискали да се откажа 30.05 | 10:20

Според младия социалист избирателите искат обикновени хора в политиката

От Теодора Кокаланова

"На "Позитано" не са ме притискали да се откажа. Ние сме в една листа. Станишев заяви още преди кампанията, че ще даде първото си място. Нашата обща цел е една". Това заяви 15-ият в листата на Коалиция за България за евроизборите Момчил Неков, който с преференциален вот изпревари партийния лидер Сергей Станишев, предаде bTV.

Младият социалист, наричан "техническа грешка" (номерът му съвпада с номера на Коалиция за България в бюлетината), заяви, че е спечелил 34 000 гласа с "искреност и непринуденост". 

По думите му младостта и профилът му, с който се представя, са оказали своето положително влияние при избора. "Хората искат да видят някой човек като тях в политиката", коментира новият евродепутат. "Това е Изборният кодекс на Мая, той сработи. Самата преференция сработи. Той даде надежда на хората, че не са безгласна буква", коментира Неков. 

По повод "нумерологичното" съвпадение (листата е утвърдена на 15 март тази година. Момчил Неков е 15-и в нея и е издигнат от 15-тата организация на БСП), младият евродепутат коментира: "Не мога да кажа, че съм фаталист, но вярвам в съдбовните знаци. Изборът ми не е случаен".

Заминаването му в Брюксел ще отложи завършването на неговата докторантура. Рецензент на докторантската му теза е доц. д-р Мария Пиргова. При очакваното отказване на Сергей Станишев, нейната дъщеря Достена Лаверн трябваше да влезе в ЕП. След пренареждането Момчил Неков я измести.

 

Водещи

Най-четени