Любо Ганев: Борислав Манджуков имаше добър бизнес 25.03 | 14:09

Той нито ходеше с охрана, нито имаше някакви притеснения, твърди волейболистът

От iNews.bg

"Той нито ходеше с охрана, нито имаше някакви притеснения. Никога не е споделял да е имал проблеми. Имаше добър бизнес - няколко заведения във Варна и в София", заяви дългогодишният приятел на убития бизнесмен Борислав Манджуков волейболистът Любо Ганев. 

Любо не може да си обясни убийството. Двамата с Манджуков трябвало да се срещнат, за да ходят на кино.

"Писахме си SMS-и. Трябваше да ходим на един филм, който той искаше да гледаме, но още не беше излязъл. Някъде около осем часа вечерта бяхме седнали с един приятел да хапнем и му писах  SMS какво кино, след като той още не излязъл, и запазихме билет за друг филм. После, докато чакахме да дойде другият филм, разбрахме какво е станало", обясни Любо Ганев в телефонен разговор.

39-годишният варненски бизнесмен - Борислав Манджуков, беше застрелян до жилищна сграда край столичния булевард "България" късно снощи. Борислав Манджуков е познат на полицията с висящи дела за ДДС измами. 
 
Бизнесменът бе убит малко преди осем вечерта пред дома си в столичния квартал "Манастирски ливади". Една от версиите е, че е бил прострелян, а другата, че е намушкан с нож. Съседите му и хората, които работят в офисите наоколо твърдят, че не са го познавали и нищо не са видели и чули.

Справка в търговския регистър показва, че Борислав Манджуков е имал участие в над десет фирми. Освен на заведения, е бил собственик и на чейндж бюра и заложни къщи. През 2012 година е задържан като част от престъпна група, занимаваща се с незаконен трафик на цигари.

Твърди се, че е имал близко познанство с икономическия министър от времето на тройната коалиция - Петър Димитров. През 2007 г. е дарил 2000 лв. на партията. Има две деца - едното на девет години от първата си съпруга, която е починала и едно на една година от приятелката си, с която живеел на семейни начала, информира Нова телевизия.

Продължават огледите на мястото на инцидента, районът около убийството е отцепен. Полицията все още изяснява причините за убийството. 

Водещи

Най-четени