Любомир Аламанов: Демокрацията не е театър! 01.10 | 17:00

Това е процес, в който участват и избирателите, коментира пиар експертът

От iNews

Още в началото на предизборната кампания се усеща умора - все пак и за политическите сили, и за избирателите това са седми избори. Поредните избори показват неспособността на политическите сили да осъществят една от основните си функции - да направят стабилно управление, което да продължи нашият цивилизационен избор да сме нормална, добре развита държава от демократичен тип. Това каза за Радио Стара Загора Любомир Аламанов, комуникационен експерт и посочи като основен проблем това, че политиците не се извиняват, че досега не са спазили обещанията си. А щом сме на поредни избори - значи наистина не са го направили. 

Според Аламанов избирателите трябва да внимават, когато чуят обещание и да си помислят дали вече не са го слушали и защо не е реализирано. Избирателите трябва да разберат, че демокрацията не е театър, в който те отиват да гледат представление. Демокрацията е личната отговорност на всеки да настоява пред политическите сили, да иска от тях да свършат нещо, да им дава власт, като гласува. Избирателите са преки участници, това малко не се разбира, добави Аламанов. Но може да даде допълнителна мотивация за гласуване. За съжаление част от политическите сили се опитват така да поставят политическия живот, все едно от хората нищо не зависи...и затова е този спад в избирателната активност. 

Предстоят ни много важни избори, категоричен е Любомир Аламанов. Те могат да предопределят съдбата ни и да доведат до неприятни последствия, ако не хората не излязат да гласуват. 

Водещи

Най-четени