Любомир Христов: Ремонтът на „Цариградско шосе“ излезе 20 млн. лв. 05.10 | 14:24

Работата по локалните платна в района на „Плиска“ приключва до 10 октомври

От iNews.bg

Близо 20 млн. лв. е излязла пълната реконструкция на бул. "Цариградско шосе" в София. Това съобщи пред журналисти зам.-кметът по транспорта на столицата Любомир Христов, цитиран от Фокус.

Рехабилитацията на булеварда се осъществява от "Трейс груп холд" по проект, финансиран от Столичната община.  

Сумата е голяма, тъй като освен преасфалтиране, е имало и цялостен ремонт на четири мостови съоръжения и три големи подлеза, обясни той. Христов обаче най-много се гордеел с новите еластични огради, поставени по протежението на булеварда. "Те са с изключително носимоспособност от гледна точка на скорост на движение и тежест на превозното средство, което евентуално би се ударило", уточни зам.-кметът.

Обезопасени са и спирките на градския транспорт по цялото "Цариградско шосе", изтъкна още той. Основна рехабилитация се прави и на прилежащата територия - с изцяло нови тротоари и със съответните мерки за достъпна среда.

До 10 октомври ще приключи и ремонтът на локалните платна по бул. "Цариградско шосе" между 4-и километър и хотел "Плиска", увери Христов. До 15 октомври ще е изцяло обновен и участъкът, свързващ бул. "Михай Еминеску" с румънското посолство.

Столичната община продължава ремонта, рехабилитацията и изграждането на малки улици в столицата. До момента над 35 улички са ремонтирани, работи се по още осем улици в различни райони на града.

Тече подготовката и на специалната програма за ремонт на малките квартални улици, които ще са приоритетни за местната администрация през следващите няколко години, след като бъде обновена ключовата пътна инфраструктура в града.

Първата част от програмата ще бъде предложена на Столичния общински съвет в края на тази година, заедно с обсъждането на проектобюджета за 2016 г., посочи Христов.

 

 

Водещи

Най-четени