Лютата зима започва да си отива 17.02 | 07:00

Температурите на много места ще достигнат положителни стойности

От iNews.bg

Днес ще е предимно слънчево. След обяд облачността от запад ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и с него температурите ще се повишат. Максималните, в повечето места, ще са между 1 и 6 градуса. Въпреки това обаче синоптиците от НИМХ са обявили жълт предупредителен код за ниски температури за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил и Благоевград, където сутринта минималните температури може да се до -14 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, но ще се понижава.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд в масивите от Западна, а по-късно и над Централна България облачността ще се увеличи. Почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 6.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. През нощта срещу четвъртък облачността, средна и висока, ще се увеличава. Без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад-югозапад. Ще се затопли. Максималните температури на въздуха ще са между 2 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 7-9. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Водещи

Най-четени